5 Μαΐου 2013

Συνταγή για εξαιρετικό ρεβανί



Η συνταγή για το ρεβανί είναι εξαιρετική
Το γευστικό της αποτέλεσμα θα ανταμείψει σίγουρα τον κόπο σας.



Υλικά
  • 5 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπας σπορέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 3/4 κούπας ινδοκάρυδο
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 μπέικιν
  • 1 βανίλια
Για το σιρόπι
  • 5 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1/2 λεμόνι
  • 1-2 βανίλιες
Εκτέλεση

Σ' ένα μπολ κτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη προσθέτοντάς την τμηματικά . Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το κτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε το μείγμα. Το βάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύνουμε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι πριν κρυώσει τελείως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου