6 Ιουλίου 2013

Μικρά και μεγάλα μυστικά για τα ψάρια




Τα ψάρια αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας, έχουν πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και αναμφισβήτητα είναι μία τροφή πολύτιμη για την υγεία μας



Φρέσκα ψάρια
  • Τα ψάρια είναι φρέσκα, αν τα μάτια τους είναι γυαλιστερά και διαυγή. Επίσης όταν τα λέπια τους είναι γυαλιστερά και στέρεα κολλημένα στο δέρμα τους, ενώ τα βράγχια τους ροζ ή κόκκινα
  • Για να καθαρίσουμε πιο εύκολα το ψάρι, το βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη. Τα λέπια, οι βρόγχοι και τα εντόσθια καθαρίζονται πιο εύκολα όταν το ψάρι είναι παγωμένο
  • Όταν βράζουμε ψάρι για σούπα, βάζουμε μερικά φύλλα δάφνης στην κατσαρόλα. Το άρωμά τους σκεπάζει την μυρωδιά του ψαριού
  • Όταν ψήνουμε ψάρια στον φούρνο, μπορούμε να στρώσουμε στον πάτο του ταψιού φέτες από κρεμμύδια, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σέλινο και από πάνω να τοποθετήσουμε τα ψάρια. Με τον τρόπο αυτό τα ψάρια θα γίνουν πιο νόστιμα, αλλά και δεν θα κολλήσουν στο ταψί
Κατεψυγμένα ψάρια
  • Αν τα κατεψυγμένα ψάρια τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν μέσα σε γάλα, θα χάσουν την χαρακτηριστική μυρωδιά του κατεψυγμένου και θα ξαναβρούν την γεύση του φρέσκου
  • Η σάρκα του κατεψυγμένου ψαριού θα γίνει πιο τρυφερή, αν τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν μέσα σ' ένα μείγμα από νερό και χυμό λεμονιού ή ξυδιού ή κρασιού
  • Για να φύγει η έντονη μυρωδιά του κατεψυγμένου ψαριού, όταν το βράζουμε, ρίχνουμε μερικές σταγόνες ξύδι
  • Για να φύγει η έντονη μυρωδιά του ψαριού από τα χέρια μας τα τρίβουμε με αλάτι, ξίδι
  • Για να ξεμυρίσει το τηγάνι που τηγανίσαμε τα ψάρια, το πασπαλίζουμε με αρκετό αλάτι, προσθέτουμε καυτό νερό και το αφήνουμε για μισή ώρα, προτού το πλύνουμε κανονικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου